SAM & JULIA – SO FAR, SO GOOD (EP)

Met het duo ‘Sam & Julia’ verwelkomen we een nieuwe country- en Americanaformatie met hun roots in Nederland. Sam van Ommen en Julia Schellekens spelen sinds 2015 als duo samen, maar ze hebben nu pas besloten om enkele van hun liedjes op een plaat te bundelen. Dat werd een zes tracks tellende ep die onder de supervisie van producer Tim Knol werd opgenomen en die “So Far, So Good” werd genoemd.

De eerste single die uit dit minialbum werd geselecteerd was de song “Come Cry” (zie video), een heel melodieus nummer waarin beiden hun vocale capaciteiten kunnen etaleren. Tijdens hun live optredens speelt Sam op gitaar en Julia op piano. Voor de opname van deze plaat deden ze voor de additionele instrumentatie een beroep op gitarist Pascal Voorbraak, bassist Hugo Zuiker, drummer Niels De Jonge en pedal steelgitarist Leif De Leeuw.

Na de volledige beluistering van deze plaat durven we vermoeden dat ‘Sam & Julia’ opkijken naar andere country- en Americana-duo’s zoals Johnny Cash & June Carter, Gram Parsons & Emmylou Harris en de meer recent populair geworden ‘She & Him’, zijnde de muzikale samenwerking tussen actrice Zooey Deschanel en M. Ward.

Wij zijn eerder geneigd om hen met dit laatste duo te vergelijken, vooral omwille van de stijl van hun songs en de harmonieuze samenzang die ze bij de meeste nummers op “So Far, So Good” laten horen. Dat is een aangenaam kenmerk bij de mooie openingstrack “Benjamin”, de single “Come Cry” en de ballad “Save This Sorry Fool”. In het nummer “Mayhem” wordt resoluut geopteerd voor swingende sixtiesrock en solozang van Julia. “Two Track Station” vinden we dan een net niet sterk genoeg liedje dat nog wat extra vijl- en schaafwerk had kunnen verdragen.

Afgesloten wordt er op deze ep met het eerste liedje dat ‘Sam & Julia’ ooit samen componeerden. “A Widow’s Lullaby” waarop een fluitende Eric Lensink te horen is, was de aanleiding en de aanzet tot hun muzikale samenwerking als duo. De ep “So Far, So Good” is dan wellicht ook nog maar een eerste kennismaking met deze twee Nederlandse Americana-fans. We vermoeden dat het niet zo lang zal duren vooraleer er een volledig album van dit duo zijn weg naar onze postbus zal gaan vinden.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: I Love My Label

video